Bureaubakker CDC4 Jury 001 L1020006
Esthetisch
CONCRETE DESIGN COMPETITION

Concrete Design Competition

De Internationale Concrete Design Competition voor studenten van opleidingen bouwkunde en civiele techniek is een tweejaarlijkse ideeën- en ontwerpprijsvraag. De prijsvraag wordt georganiseerd door een consortium van Europese brancheorganisaties van Cement en Beton. In Nederland wordt de prijsvraag door Betonhuis Cement vanuit Tektoniek University georganiseerd. Studenten die studeren in één van de participerende landen kunnen deelnemen aan deze prijsvraag.

De internationale Concrete Design Competition heeft als doel het stimuleren van een innovatieve ontwerphouding gerelateerd aan het gebruik van beton als materiaal en technologie. Elke cyclus heeft een eigen thema vanuit een specifieke eigenschap van het materiaal beton. Landelijke gekozen winnaars mogen geheel verzorgd deelnemen aan een internationale masterclass. In deze masterclass wordt het thema verder uitgediept.

De prijsvraag heeft de focus vanuit het materiaal beton en ideeën en ontwerpen worden geïnspireerd vanuit de toepassing van het materiaal. Ideeën en innovaties dienen in een eigen gekozen toepassing te worden getoond. Het onderwerp en programma is vrij te kiezen en kan betrekking hebben op alle schalen van bouwdetails tot grote constructies zoals landschapselementen of gebouwen.

De organisatoren hebben de overtuiging dat de Concrete Design Competition een waardevolle aanvulling biedt aan het curriculum op de verschillende opleidingen. Het geeft de studenten de mogelijkheid om vanuit een materiaal ingestoken focus na te denken over innovatieve toepassingen. Op deze manier hebben zij de unieke kans om deel uit te maken van toekomstige ontwikkelingen in het materiaal beton.

Bekijk hier de start van de Concrete Design Competition 2021-2022 Reimagine

Bekijk hier de winnaars van de Concrete Design Competition 2019-2020 FormWorks

Tektoniek verwerkt uw persoonsgegevens conform de AVG en onze privacyverklaring.

Ook interessant

uitgelicht