Titelbeeld
Innovatief
TEKTONIEK UNIVERSITY

100+ Experimenteel Beton

Bureaubakker DSC0564 4 kant

Onbeantwoorde vragen, extreme toepassingen en schijnbaar onmogelijke ideeën vormen de basis van de workshop EXPERIMENTEEL BETON. Het verkennen van de maakbaarheid van de steeds verder reikende fascinaties en ambities van ontwerpers en vormgevers is uitgangspunt van dit initiatief. Het komt voort uit het streven naar een meer intensieve, uitdagende en vruchtbare samenwerking tussen producenten van prefab beton en ontwerpers.

De workshop EXPERIMENTEEL BETON is zo opgebouwd dat deze beoogde communicatie gericht is op de ontwikkeling van concepten en producten – in prefab beton. Een innovatieve benadering van ontwerp, toepassing en productie staat centraal.

Bureaubakker DSC5071 4 kant

Uitnodiging Experimenteel beton 2024

Niets is te gek! Samen met en tot ideeën komen, die worden uitwerkt tot een of meerdere prototypes. Vervolgens wordt gekeken, in hoeverre het idee, of een verdere uitwerking, toepasbaar kan zijn in een concreet project. De industrie zelf wordt hierbij ook gevraagd om bestaande en schijnbaar impliciete beperkingen qua productie en financiën in eerste instantie buiten beschouwing te laten.

De workshop wordt gehouden op vrijdag 17 mei a.s. Deelname is gratis.

Byldis 20181207 155908 4 kant

100+

Een goed gemaakt hedendaags beton gaat zonder problemen en met gemak - heel duurzaam - meer dan 100 jaar mee. Het is aan ontwerpers, makers en gebruikers deze kwaliteit optimaal in te zetten. Het blijven gebruiken van constructies en gebouwen is de meest duurzame wijze van gebruik. Deze sessie van Experimenteel Beton richt zich op de buitengewone levensduur van beton. We dagen ontwerpers en producenten uit met oplossingen te komen waardoor betonelementen zo lang mogelijk een functioneel leven behouden. Flexibiliteit qua compleet ontwerp, demontabel en remontabel zonder mechanische aanpassingen bijvoorbeeld. Inspiratie kan komen van systeem oplossingen tot detail en resulteren in objecten voor gebouwen tot meubels en details.

Bureaubakker DSC8706 4 kant

Programma

De workshop wordt gehouden op vrijdag 17 mei a.s. in Villa Jongerius te Utrecht en duurt ongeveer de gehele dag, afgesloten met een borrel.

Op vrijdagmiddag 11 oktober a.s. is er een reflectiemiddag: Hoe staat het met de ontwikkeling van de prototypen? En tot slot volgt dan op 3 tot en met 7 februari 2025 de tentoonstelling op de Bouwbeurs 2025.

Op de beurs blijkt keer op keer dat de prototypes de nodige aandacht trekken, want hoe mooi is het als je tastbare elementen presenteert en daaraan mag zitten.

Foto's: bureaubakker en Byldis

Schrijf je hieronder in voor deelname

Deze workshop is alleen bedoeld voor architecten, ontwerpers en kunstenaars.
Tektoniek verwerkt uw persoonsgegevens conform de AVG en onze privacyverklaring. Voor deze workshop worden uw gegevens gedeeld met de mede-organisator Betonhuis Constructief Prefab.

Deelname is gratis.

Ook interessant

uitgelicht