3 D Concrete Printed Columnsof Seminar Concrete Futures2021
Innovatief
TEKTONIEK UNIVERSITY

Symposium Robots that Build

Mmexport1661343504207

Vaak wordt robotisering toegepast om kosten te besparen, arbeid te vereenvoudigen en verspilling van materiaal te verminderen. Maar robotisering kan ook ingezet worden om de esthetische meerwaarde van het uiterlijk van het traditionele vakmanschap weer terug te brengen in de bouw. Op het symposium gaan verschillende sprekers dieper in op hun onderzoek in robotisering van de bouw in het licht van architectonische expressie.

Mariana Popescu Delft 2

Robotisering wordt ingezet in het fabriceren van verschillende materialen, waaronder ook beton. Dan hebben we het niet alleen over het 3D printen van beton, maar ook andere toepassingen. Vanuit Nederland zijn er twee sprekers vertegenwoordigd: Cristina Nan (tevens initiatiefnemer) van de TU Eindhoven en Mariana Popescu van de TU Delft. Cristina Nan is onder andere bezig met de architectonische expressie van 3D printen van beton en Mariana Popescu was betrokken bij de ontwikkeling van KnitCrete, wat tentoongesteld werd in het paviljoen KnitCandela van Zaha Hadid Architecten.

RTB Square1 Intro

Informatie en registratie

Sprekers komen van verschillende universiteiten, onderzoeksinstituten, en architectuurinstituten. Bekijk op de speciale website alle sprekers die komen.

Gedurende dezelfde periode is de gelijknamige tentoonstelling te bezichtigen.

Het symposium vindt plaats op de TU Eindhoven op 20 en 21 oktober 2022. Volg voor meer informatie en registratie.

uitgelicht