Zandmal23

Frank Huijben

Frank huijben

Constructief ontwerper, ABT bv

Frank Huijben is als constructief ontwerper sinds 2008 werkzaam bij ABT. Zijn passie ligt bij constructieve vormleer, geavanceerde productietechnieken en data-visualisatie. Binnen de projecten van ABT probeert hij deze aspecten zo effectief mogelijk in te zetten om te komen tot de beste oplossing voor (constructieve) ontwerpvraagstukken. Onderwerpen als parametrisch ontwerpen, computergestuurd optimaliseren en geavanceerd (digitaal) produceren spelen hierbij een belangrijke rol.

Door zijn opleiding als constructief ontwerper en architect en zijn behaalde doctorsgraad in 2014 (alle aan de Technische Universiteit te Eindhoven) is hij in staat om zijn ontwerpvaardigheden te ondersteunen met wetenschappelijke diepgang. Frank is van mening dat de totstandkoming van onze steeds complexer wordende gebouwde omgeving gebaat is bij een flexibele, gedreven en persoonlijke aanpak. Voor hem zijn enthousiasme, inspiratie en flexibiliteit onlosmakelijk verbonden met innovatie.

Voor Tektoniek was Frank Huijben als volgt actief:

WORKSHOPLEIDER:
tijdens het samen met ISOFF georganiseerde evenement op 16 augustus 2015 in Natura Artis Magistra, Amsterdam, over flexibele malsystemen

AUTEUR:
van het artikel Vacuüm-gestabiliseerde 3D zandmallen, oktober 2015