Onderwijs1
Innovatief
TEKTONIEK UNIVERSITY

Tektoniek hands-on betonworkshops

Speciaal voor TU-studenten van de opleidingen Architecture en Structural Design / Structural Engineering biedt Tektoniek jaarlijks betonworkshops aan. In deze hands-on workshops maak je kennis met het materiaal beton door er zelf mee te gaan bouwen. Zo ontwikkel je jezelf in het vinden van praktijkgerichte oplossingen en het aannemen van een interdisciplinaire ontwerphouding. Specifieke aandacht gaat uit naar vormstudie, textuur, slimme detaillering en (het voorspellen en beproeven van) constructieve prestaties. Lezingen en/of critics vanuit de ontwerppraktijk en/of betonsector worden toegevoegd aan het programma. Via fysieke tentoonstellingen op de TU en het communicatieplatform Tektoniek krijg je bovendien de gelegenheid om jouw creatie op een professionele manier te presenteren aan het complete kennisnetwerk architectuur in beton. Goed voor je portfolio!

De Tektoniek University workshops worden ondersteund door Siebe Bakker van bureaubakker en vaak voorzien van materiaal door WeberBeamix.

Onderwijs1
Onderwijs2
Onderwijs3
Onderwijs4
Onderwijs1
Onderwijs2
Onderwijs3
Onderwijs4

Tektoniek University workshops

2019-2020

  • TU Eindhoven Light & Concreteness, periode 1
    Seminar Light & Concreteness 24 oktober 2019
    Spel van daglicht en massief beton, opdracht is een kijkdoos.
  • TU Delft Making, periode 1 en 3
    Doorontwikkelen van een aantal prototypes van productideeën die specifiek met gerecycled toeslagmateriaal geproduceerd kunnen worden.

2018-2019

  • TU Eindhoven: French Concreteness, periode 1
    Seminar met de Franse architect Yves Moreau van Muoto
    In de vormentaal van twee Franse architecten een watertoren ontwerpen en op schaal uitvoeren.
  • TU Delft: Making, periode 3
    Ontwikkelen van vormentaal en toepassing van beton met gerecycled toeslagmateriaal. Opgave is een gevelrenovatie met toevoeging van functies.

2017-2018

  • TU Eindhoven: Swiss Concreteness II, periode 1
  • TU Delft: Making, periode 3
    Ontwikkelen van vormentaal en toepassing van beton met gerecycled toeslagmateriaal. Waarbij de toepassing een antwoord is op een maatschappelijke opgave. Resultaten uit de workshop beslaan een range van oplossingen.

2016-2017

  • TU Eindhoven: Seminar Swiss Concreteness, periode 1.
    Leren van de vormtaal van Zwitserse architecten, specifiek Wim Eckert E2A architects. Opgave: kolom met sparingen, waarbij de uitdaging was de hoogste druksterkte te kunnen weerstaan.
  • TU Delft: Making, periode 3.
    Inspiratie vanuit het Berlijnse bureau David Chipperfield dat experimenteert met warm beton. Workshop onderzoeken van de eigenschappen van beton met gerecycled toeslagmateriaal. Opgave een constructieve toepassing.

2015-2016

  • TU Eindhoven: De hete naald, periode 1
    Workshop waarbij de optimalisatie van textielgevormde constructies centraal staat.
  • TU Delft – Ornamatics, periode 3
    Workshop waarbij de optimalisatie van textielgevormde constructies centraal staat.
    Lezing van Diederik Veenendaal.



Nieuwsgierig? Kom naar de eindevenementen!

De betonworkshops worden afgesloten met een eindevenement dat toegankelijk is voor zowel professionals als studenten. Hiermee stimuleert Tektoniek de verbinding tussen onderwijs en praktijk. Studenten presenteren hun werk en Tektoniek zorgt voor een aantrekkelijke aanvullend lezingprogramma. Houd de pagina Evenementen in de gaten voor de exacte datum en het programma van het eerstkomende eindevenement.

Logo university large
Ook interessant

uitgelicht