IMG 4879
Esthetisch
TEKTONIEK UNIVERSITY

Ontwikkelingen in architectonisch beton - Gevelbeurs 2020

Tektoniek presenteerde twee interessante ontwikkelingen op de Gevelbeurs 2020. Het hoog isolerende warmbeton en de ontwikkeling die zwart beton ook echt blijvend zwart laat zijn.


Warmbeton: hoog isolerend dragend beton

Warmbeton wordt internationaal ook wel lichtgewicht beton genoemd. In Nederland is een multidisciplinair team via Booosting al jaren bezig om dit product verder uit te ontwikkelen. Producenten, universiteit en uitvoerders werken hierin samen. Bij eerdere ontwikkelingen was Tektoniek ook betrokken. Vorige jaar presenteerde Niels Tilanus het innovatieve kantoor van Natuurmonumenten in Zierikzee op de bijeenkomst Light Concreteness.

Architect Eduard Böhtlingk laat zien welke ontwikkeling er in Nederland heeft plaatsgevonden en zal nadere uitleg geven over een pilotproject dat momenteel naar zijn ontwerp gerealiseerd wordt. Zijn enthousiasme over dit architectonische materiaal is aanstekelijk.

Ontwerp enci lab bohtlingk
Warmbeton bohtlingk
Zwart beton de kaai antwerpen dejongbeton
De Kaai Atelier Kempe Thill
Ontwerp enci lab bohtlingk
Warmbeton bohtlingk
Zwart beton de kaai antwerpen dejongbeton
De Kaai Atelier Kempe Thill

Pitch dark black beton

Zwart beton ook echt mooi zwart uit de bekisting te laten komen is al een hele kunst, laat staan dat dit mooie zwart ook langdurig blijft. Jan de Koning van De Jong Beton zal vertellen hoe hij hier al jaren mee aan het experimenteren is. Hij stelt zich hierin kwetsbaar op en laat zowel goede als voor verbetering vatbare resultaten van eigen projecten zien.

Vanuit de sector Betonproducten Nederland (BPN) van Betonhuis is er een prijsvraag onder de eigen leden uitgeschreven. De eerste resultaten zullen gedeeld worden. Een deskundige jury beoordeelt de tegels na het ontkisten, maar ook gedurende en na een periode van blootstelling aan de elementen.

Ook interessant

uitgelicht