HHS1
Duurzaam
TEKTONIEK UNIVERSITY

Meeting Thermisch Actieve Gebouwen

Lerende Gebouwen was het thema van de 2e expert meeting Thermisch Actieve Gebouwen. De bijeenkomst vond plaats op 7 oktober 2015, bij de Haagse Hogeschool (HHS) te Delft. Dit schoolgebouw is in meer dan één opzicht een lerend gebouw. Door continue monitoring wordt de energieprestatie van het gebouw nog steeds verbeterd. Daar kunnen ontwerpers en adviseurs ook weer van leren.

Tijdens de bijeenkomst werd de HHS als casus uitgebreid gepresenteerd door Syb van Breda, architect, Jaap Dijkgraaf, adviseur energie en installaties, en Laure Itard, lector Energie en Gebouwde Omgeving.

Ook op het programma stond de roadmap 'meer profijt van TAG'. Deze is ontwikkeld als resultaat van de eerste Expert Meeting TAG, november vorig jaar. Cruciaal onderdeel van de roadmap is de beschikbaarheid van informatie uit monitoring van gerealiseerde gebouwen. Dit verklaart de keuze voor de HHS als locatie voor de tweede expert meeting.

De middag werd afgesloten met een debat over de economische afweging van diverse TAG-concepten, onder leiding van Stefan van Uffelen, programmamanager van de Green Deal Beton.
Voor deze 2e Expert Meeting TAG werden professionals uitgenodigd in de keten van integraal ontwerp en uitvoering van gebouwklimatisering: architecten, adviseurs, producenten, bouwers en gebouwbeheerders.
Het evenement werd georganiseerd door het Cement&BetonCentrum, op verzoek van MVO NL Green Deal Beton, met medewerking van TVVL.

Datum: 7 oktober 2015
Locatie: Haagse Hogeschool, Delft

Ook interessant

uitgelicht