Interieur atrium

Tektoniek uitgaven

Boekjes

Ontvang de Tektoniek thema uitgaven als PDF

Verschillende artikelen en projectomschrijvingen die op de website verschijnen worden van tijd tot tijd rondom een thema gebundeld en opgemaakt voor een speciale Tektoniek thema uitgave.

Hieronder zijn alle thema uitgaves van Tektoniek als PDF te downloaden.

Omslag Natuurlijk contrast Casas en villas

Natuurlijk Contrast - Casa's en villa's in schoonbeton

De in deze uitgave gepubliceerde casa's en villa's laten zien dat scherpe lijnen en strakke betonnen volumes het uitzicht en doorzicht op de natuurlijke omgeving op een constrasterende manier kaderen. Doordat zowel interieur als exterieur in schoonbeton is uitgevoerd, lopen binnen en buiten op een natuurlijke manier in elkaar over. De afwerking en het kleurgebruik geeft het beton een natuurlijke uitstraling, waarmee de verbinding met de omgeving wordt gemaakt, ondanks de contrasterende strakke vorm.

Omslag  - Kunst in beton Musea in schoonbeton

KUNST IN BETON - MUSEA UITGEVOERD IN SCHOONBETON

Deze uitgave van Tektoniek richt zich volledig op musea. Een museum moet de neutrale achtergrond geven waarin kunst of artefacten geheel tot hun recht komen. Vanwege de serene strakke afwerking aan de binnenzijde die neutraal maar niet saai is, blijft het ontwerpen van een museum een uitdaging. Aan de buitenzijde mag een museum juist expressief aanwezig zijn, de bezoekers intrigeren en naar binnen trekken. De vijf musea in deze uitgave laten zien dat beton voor beide uitstralingen uitermate goed toegepast kan worden. Of het nu hagelwit beton is, strak grijs of grillig gevormd met slank hogesterktebeton, beton geeft de mogelijkheid om tegelijkertijd neutraal en expressief te zijn.

Omslag voorzijde

ONT-SPANNEND BETON - VRIJE TIJD IN SCHOONBETON

Zelfverdichtend of spuitbeton, ter plaatste gestort of prefab, strak glad of juist ruw, het zijn allemaal mogelijkheden voor het toepassen van schoonbeton in architectuur. Schoonbeton vraagt extra aandacht in de aanwijzingen richting de uitvoering om ervoor te zorgen dat het beeld dat de ontwerper voor ogen heeft gerealiseerd wordt.

In de Tektoniek-publicatie Ont-Spannend beton - vrije tijd in schoonbeton, vind je naast een thema-artikel over ontwerpaspecten van schoonbeton, projectomschrijvingen van een verzameling van gebouwen voor de vrijetijdsbesteding waarin beton de hoofdrol speelt: van hotels, restaurants en winkels tot kunst- en dansscholen.

Omslag Een boom opzetten

EEN BOOM OPZETTEN - BETON ALS DRAGER VOOR NATUUR

Een betonconstructie is een goede drager voor bomen en planten. Daarnaast is het goed mogelijk om structuren in een betongevel te maken waar dieren zich kunnen nestelen en huisvesten.

In de Tektoniek-publicatie Een boom opzetten - Beton als drager voor natuur vind je hiervan verschillende voorbeelden, een aantal uitgebreide projectomschrijvingen en innovatieve ideeën die tijdens workshops met TU-studenten en de workshops Experimenteel Beton met architecten en producenten naar voren zijn gekomen.

Ontvang de downloads in je mailbox