
Explosiebestendig gebouw
Royal HaskoningDHV | Functionele en esthetische eisen gingen hand in hand met robuust, glad zichtbeton.
lees meer
Allard de Goeij werkt sinds 2017 als architect/engineer bij Braaksma & Roos Architectenbureau in Den Haag. Zijn specialiteit is het ontwerpen van sobere architectuur die prettig aanvoelt met oog voor verhouding en detail. Hij heeft een focus op Innovatie en ontwikkeling nieuwe materiaaltoepassingen.
Tussen 2010 en 2017 werkte hij bij atelier PRO in Den Haag. Uitgangspunt is dat het concept van een project op elk schaalniveau versterkt moet worden, zoals bijvoorbeeld bij het Cultuurhuis in Winschoten.
Allard is gecertificeerd BREEAM-expert Nieuwbouw en heeft zijn kennis hiervan onder andere ingezet bij drie regiokantoren van Enexis en het Diagnostisch Centrum VUmc.
Voor het onderzoeksproject Warmbeton (initiatief van het Cement&BetonCentrum) maakte hij deel uit van het architectenteam dat betrokken was bij ontwerp en uitvoering van het Warmbeton Paviljoen op het terrein van TU Eindhoven.
Hij heeft diverse artikelen geschreven over bouwtechniek, maakte deel uit van de redactie van DAX magazine en schuift regelmatig aan bij expert meetings.
Voor Tektoniek was Allard de Goeij als volgt actief:
AUTEUR:
van het artikel Ontwikkelingsproject Warmbeton, oktober 2015
Meld je aan voor de nieuwsbrief met inspiratieprojecten en uitnodigingen voor evenementen.
Royal HaskoningDHV | Functionele en esthetische eisen gingen hand in hand met robuust, glad zichtbeton.
lees meer
DP6 | De slanke vorm van de enorme betonnen balkons en de opvallende belijning zorgen ervoor dat het Amsterdamse Appartementencomplex The…
lees meer
Brutalisme voerde hoogtij in de jaren 50-70 en heeft nog steeds zijn effect in de huidige gebouwde omgeving en in moderne architectuur.
lees meer
Mario Cucinella Architects | De Santa Maria Goretti kerk heeft dag en nacht een bijzondere, serene uitstraling.
lees meer
Studio Gang | Het nieuwe gedeelte van het natuurhistorisch museum Gilder Center verbindt diverse oudere delen en brengt een geheel eigen…
lees meer
Maaskant | Het markante gebouw uit 1964 pal langs de N201 tussen Haarlem en Hilversum is nog steeds een bezienswaardigheid.
lees meer
Atelier Kempe Thill | Kempe heeft een liefde voor beton: “Het materiaal gaat zeker 100 jaar mee en is daarmee uitermate duurzaam."
lees meer
Helaas gaat de bijeenkomst niet door wegens gebrek aan belangstelling.
lees meer
Ben Loerakker | De oude rechtbank in Amsterdam heeft een markante betonnen constructie met ruimtelijk mogelijkheden voor een museum.
lees meer
Marc Koehler Architects | De schuine vlakken in de betonnen gevel bieden een bijzonder spel van licht en schaduw.
lees meer
Wingårdhs | De gevel met glazen potjes van de uitbreiding van de Liljevalchs Kunsthal maakt het gebouw zelf tot een kunstwerk.
lees meer
Het meest brutalistische gebouw van Nederland prikkelt de fantasie: is het de boeg van een ark, of een ruimteschip dat net wil opstijgen?
lees meer
Cepezed en IMd Raadgevende Ingenieurs | Een nieuw bedrijfspand ontwerpen met hergebruikte bouwdelen vraagt om een andere manier van kijken.
lees meer
Ongeveer 7.500 m2 kanaalplaatvloer en betonnen gevelelementen van het Prinsenhof in Arnhem worden gedemonteerd voor hergebruik.
lees meer
Start van een nieuwe ronde van de Concrete Design Competition 2023-2024 met bekendmaking van deze mooie jury.
lees meer