Vacuüm-gestabiliseerde zandmallen
Flexibele malsystemen op basis van vacuüm-gestabiliseerd zand bieden potentie voor rendabele en duurzame low-tech productie.
lees meer
Frabk Huijben is sinds 2018 werkzaam als kerndocent digitaliseren van de bouw aan de Hogeschool in Rotterdam. Zijn doel is om de kloof tussen conceptueel ontwerp, gebruikersanalyse en (digitale) fabricatie en bouwproductie te overbruggen en daarmee een transformatie van de huidige bouwmethodieken te stimuleren.
Hij was als constructief ontwerper van 2008 tot 2018 werkzaam bij ABT. Zijn passie ligt bij constructieve vormleer, geavanceerde productietechnieken en data-visualisatie. Binnen de projecten van ABT probeert hij deze aspecten zo effectief mogelijk in te zetten om te komen tot de beste oplossing voor (constructieve) ontwerpvraagstukken. Onderwerpen als parametrisch ontwerpen, computergestuurd optimaliseren en geavanceerd (digitaal) produceren spelen hierbij een belangrijke rol.
Door zijn opleiding als constructief ontwerper en architect en zijn behaalde doctorsgraad in 2014 (alle aan de Technische Universiteit te Eindhoven) is hij in staat om zijn ontwerpvaardigheden te ondersteunen met wetenschappelijke diepgang. Frank is van mening dat de totstandkoming van onze steeds complexer wordende gebouwde omgeving gebaat is bij een flexibele, gedreven en persoonlijke aanpak. Voor hem zijn enthousiasme, inspiratie en flexibiliteit onlosmakelijk verbonden met innovatie.
Voor Tektoniek was Frank Huijben als volgt actief:
WORKSHOPLEIDER:
tijdens het samen met ISOFF georganiseerde evenement op 16 augustus 2015 in Natura Artis Magistra, Amsterdam, over flexibele malsystemen
AUTEUR:
van het artikel Vacuüm-gestabiliseerde 3D zandmallen, oktober 2015
Meld je aan voor de nieuwsbrief met inspiratieprojecten en uitnodigingen voor evenementen.
B-Juxta Architecten | De grondige renovatie van de Pier van Blankenberge geeft dit icoon een nieuwe levensduur van minstens 100 jaar.
lees meer
Bijzondere en artistieke architectuurfoto's van betonprojecten gerealiseerd tussen 2015 en 2020.
lees meer
Projecten en ontwikkelingen in 3D-geprint beton visueel op een rij met verwijzing naar de relevante artikelen op Tektoniek.
lees meer
Ignacio Borrego | Imposante expressieve villa in bergwand mogelijk gemaakt door innovatief bouwsysteem.
lees meer
Team V en Queeste | Gebogen schoonbeton wand in twee kleuren met een deel glad en een deel cannelures met zorg opgebouwd.
lees meer
Titelbeeld: Impressie van Milestone fase 2 waarbij ook woningen met meerdere bouwlagen gerealiseerd gaan worden (impressie: Backbone Visuals…
lees meer
Een overzicht van de ontwikkeling van 3D-betongeprinte bruggen in Nederland en de techniek erachter.
lees meer
De jury leverde een grote inspanning om uit de 40 inzendingen de prijswinnaars te kiezen. Dit zijn de winnaars:
lees meer
Nynke Koster | Dertig panelen ragfijn gevelkunstwerk in beton 'Wyckhoff NY', die een bijzonder historisch verhaal vertellen.
lees meer
V8 Architects | Jaren ‘70 kantoorpand transformeert met nieuwe betongevel en behoud van betoncasco tot duurzaam hoofdkantoor aan Zuidas.
lees meer
ETH Zürich | HiLo onderzoeks- en innovatieunit toont gewelfde betonnen vloeren met ribbenstructuur voor efficiënt materiaalgebruik.
lees meer
Orange Architects | Woongebouw Jonas is beloond met BREEAM Outstanding, mede door de zeer duurzame wijze waarop beton is toegepast.
lees meer
derksen|windt architecten | Schoonbeton gevel en split-level indeling geeft typisch rijtjeshuis de ruimtelijke kwaliteit van een villa.
lees meer
Nynke Koster | Echo is zowel kunstwerk als gebruiksvoorwerp, gemaakt met een bijzondere combinatie van gegoten beton, epoxy en Mica.
lees meer
Uitnodiging deelname workshop Experimenteel Beton 2024 - brainstorm met als resultaat objecten in beton te presenteren op de beurs.
lees meer