Vacuüm-gestabiliseerde zandmallen
Flexibele malsystemen op basis van vacuüm-gestabiliseerd zand bieden potentie voor rendabele en duurzame low-tech productie.
lees meer
Frabk Huijben is sinds 2018 werkzaam als kerndocent digitaliseren van de bouw aan de Hogeschool in Rotterdam. Zijn doel is om de kloof tussen conceptueel ontwerp, gebruikersanalyse en (digitale) fabricatie en bouwproductie te overbruggen en daarmee een transformatie van de huidige bouwmethodieken te stimuleren.
Hij was als constructief ontwerper van 2008 tot 2018 werkzaam bij ABT. Zijn passie ligt bij constructieve vormleer, geavanceerde productietechnieken en data-visualisatie. Binnen de projecten van ABT probeert hij deze aspecten zo effectief mogelijk in te zetten om te komen tot de beste oplossing voor (constructieve) ontwerpvraagstukken. Onderwerpen als parametrisch ontwerpen, computergestuurd optimaliseren en geavanceerd (digitaal) produceren spelen hierbij een belangrijke rol.
Door zijn opleiding als constructief ontwerper en architect en zijn behaalde doctorsgraad in 2014 (alle aan de Technische Universiteit te Eindhoven) is hij in staat om zijn ontwerpvaardigheden te ondersteunen met wetenschappelijke diepgang. Frank is van mening dat de totstandkoming van onze steeds complexer wordende gebouwde omgeving gebaat is bij een flexibele, gedreven en persoonlijke aanpak. Voor hem zijn enthousiasme, inspiratie en flexibiliteit onlosmakelijk verbonden met innovatie.
Voor Tektoniek was Frank Huijben als volgt actief:
WORKSHOPLEIDER:
tijdens het samen met ISOFF georganiseerde evenement op 16 augustus 2015 in Natura Artis Magistra, Amsterdam, over flexibele malsystemen
AUTEUR:
van het artikel Vacuüm-gestabiliseerde 3D zandmallen, oktober 2015
Meld je aan voor de nieuwsbrief met inspiratieprojecten en uitnodigingen voor evenementen.
Onderzoeksresultaten van het filigraan 3D printen van beton op een dubbel-gekromde, gestabiliseerde zandmal.
lees meer
Caruso St John Architects | Complex golvende plooien in ter plaatse gestort beton vraagt om secuur bekistingswerk.
lees meer
Powerhouse Company | Een veelzijdig architect, die verder kijkt dan alleen de ontwerpaspecten van een gebouw.
lees meer
Boeri Studio | De Trudo Toren in Eindhoven bewijst dat natuurinclusief bouwen prima mogelijk is voor de sociale huurwoning in dichtbebouwd…
lees meer
Kokon Architectuur & Stedenbouw | Gevarieerde modellen in glooiende vormen zijn goed te realiseren in 3D geprint beton.
lees meer
Powerhouse Company | Door het toevoegen van een woontoren vervult de Bunker in Eindhoven een nieuwe functie, en kan het jaren vooruit.
lees meer
Royal HaskoningDHV | Functionele en esthetische eisen gingen hand in hand met robuust, glad zichtbeton.
lees meer
DP6 | De slanke vorm van de enorme betonnen balkons en de opvallende belijning zorgen ervoor dat The Row er esthetisch uitspringt.
lees meer
Brutalisme voerde hoogtij in de jaren 50-70 en heeft nog steeds zijn effect in de huidige gebouwde omgeving en in moderne architectuur.
lees meer
Mario Cucinella Architects | De Santa Maria Goretti kerk heeft dag en nacht een bijzondere, serene uitstraling.
lees meer
Studio Gang | Het nieuwe gedeelte van het natuurhistorisch museum Gilder Center verbindt diverse oudere delen en brengt een geheel eigen…
lees meer
Maaskant | Het markante gebouw uit 1964 pal langs de N201 tussen Haarlem en Hilversum is nog steeds een bezienswaardigheid.
lees meer
Atelier Kempe Thill | Kempe heeft een liefde voor beton: “Het materiaal gaat zeker 100 jaar mee en is daarmee uitermate duurzaam."
lees meer
Helaas gaat de bijeenkomst niet door wegens gebrek aan belangstelling.
lees meer
Ben Loerakker | De oude rechtbank in Amsterdam heeft een markante betonnen constructie met ruimtelijk mogelijkheden voor een museum.
lees meer