Vacuüm-gestabiliseerde zandmallen
Flexibele malsystemen op basis van vacuüm-gestabiliseerd zand bieden potentie voor rendabele en duurzame low-tech productie.
lees meer
Frabk Huijben is sinds 2018 werkzaam als kerndocent digitaliseren van de bouw aan de Hogeschool in Rotterdam. Zijn doel is om de kloof tussen conceptueel ontwerp, gebruikersanalyse en (digitale) fabricatie en bouwproductie te overbruggen en daarmee een transformatie van de huidige bouwmethodieken te stimuleren.
Hij was als constructief ontwerper van 2008 tot 2018 werkzaam bij ABT. Zijn passie ligt bij constructieve vormleer, geavanceerde productietechnieken en data-visualisatie. Binnen de projecten van ABT probeert hij deze aspecten zo effectief mogelijk in te zetten om te komen tot de beste oplossing voor (constructieve) ontwerpvraagstukken. Onderwerpen als parametrisch ontwerpen, computergestuurd optimaliseren en geavanceerd (digitaal) produceren spelen hierbij een belangrijke rol.
Door zijn opleiding als constructief ontwerper en architect en zijn behaalde doctorsgraad in 2014 (alle aan de Technische Universiteit te Eindhoven) is hij in staat om zijn ontwerpvaardigheden te ondersteunen met wetenschappelijke diepgang. Frank is van mening dat de totstandkoming van onze steeds complexer wordende gebouwde omgeving gebaat is bij een flexibele, gedreven en persoonlijke aanpak. Voor hem zijn enthousiasme, inspiratie en flexibiliteit onlosmakelijk verbonden met innovatie.
Voor Tektoniek was Frank Huijben als volgt actief:
WORKSHOPLEIDER:
tijdens het samen met ISOFF georganiseerde evenement op 16 augustus 2015 in Natura Artis Magistra, Amsterdam, over flexibele malsystemen
AUTEUR:
van het artikel Vacuüm-gestabiliseerde 3D zandmallen, oktober 2015
Meld je aan voor tweewekelijkse betontips, inspiratieprojecten en uitnodigingen voor evenementen.
Heatherwick Studio | Op de NTU-campus in Singapore verrees een gebouw als een betonnen bijenkorf, waar studenten met en van elkaar leren.
lees meer
Naast de constructieve functie draagt betonarchitectuur veel meer bij voor het vormgeven van de gebouwde omgeving - een overzicht.
lees meer
Bij architectonisch beton wordt het beton van de dragende structuur of een ruimtevormend element in het zicht gelaten.
lees meer
In De Efteling verrijst de sprookjesachtige wereld van Sindbad met een strand en een ondiepe waterpartij in esthetisch beton.
lees meer
Evenement Tip: Bijeenkomst 14 april 2022 waar Provincie Gelderland details van het circulair slopen van Prinsenhof A laat zien.
lees meer
Een circulair ontwerp in beton maakt gebruik van hergebruikte bouwdelen of is op de toekomst voorbereid zodat onderdelen aanpasbaar zijn.
lees meer
Graux & Baeyens architecten | In Mechelen staat een betonnen asymmetrische woning waarbij uitzicht en veiligheid hand in hand gaan.
lees meer
Kort verslag van de excursie van 9 maart 2022 met Orange Architects naar hun woongebouw The Line in Amsterdam.
lees meer
Pezo von Ellrichshausen | Het INES innovatiecentrum in Concepción (Chili) is een flexibel, open gebouw van rood beton.
lees meer
Uitnodiging workshop Experimenteel Beton 11 mei 2022. Architecten en betonproducenten zetten innovatieve ideeën om in prototypes.
lees meer
Beton is op verschillende manieren circulair toe te passen. De circulair-betonprincipes, verduidelijkt met praktijkvoorbeelden.
lees meer
LKSVDD architecten | Mede op basis van circulariteit kreeg zorgcomplex Margaretha een rank, flexibel, vrij indeelbaar betoncasco.
lees meer
Studio Anne Holtrop | In Bahrain is een kunstdepot gebouwd met in zand gestorte betonelementen, als fotoafdruk van de plek.
lees meer
Leden van Betonhuis BPN gaan met elkaar de strijd aan om een zo mooi mogelijk zwart beton te produceren en te leren van elkaar.
lees meer
Het thema van de 10e editie van deze ontwerpwedstrijd is REIMAGINE: stel je eens voor welke rol beton in de circulaire economie heeft....
lees meer