Voor het onderwijs
Innovatief
TEKTONIEK UNIVERSITY

Voor het onderwijs

Wat is Tektoniek?

Tektoniek is het kennisnetwerk voor architectuur in beton. Het biedt informatie en inspiratie voor zowel de huidige professional als die van morgen! Dat doen we door kennisuitwisseling tussen (toekomstig) architecten, constructief ontwerpers, bouwkundig adviseurs en producenten te stimuleren. We publiceren over actuele projecten en innovatieve ontwikkelingen en organiseren evenementen onder Tektoniek University, zoals lezingen, projectbezoeken, workshops en expert meetings. Daarbij gaat het altijd om de relatie tussen vormgeving, constructie en maakbaarheid.

Wat heeft Tektoniek University te bieden?

Als toekomstig ontwerper leer je tijdens je studie dat je over allerlei zaken ontwerpkeuzes moet maken. En dat je deze met overtuiging moet kunnen onderbouwen aan derden. Dat is in de praktijk niet anders. Cruciaal is de materiaalkeuze. Die heeft namelijk directe gevolgen voor de ruimtelijke kwaliteit, technische prestaties en uitvoeringswijze van je ontwerp. Daar komen heel wat partijen om de hoek kijken en die hebben niet altijd dezelfde visie of mening. Tektoniek geeft je inspiratie- en referentiemateriaal over de mogelijkheden van beton en kennis over maakbaarheid (details, uitvoering, product- of materiaalinnovatie). Hiermee word je een betere ontwerper en gerespecteerd gesprekspartner bij de andere ontwerp- en uitvoeringsdisciplines.

Tektoniek wordt speciaal aanbevolen voor studenten en docenten van de opleidingen Bouwkunde en Built Environment (HBO), Architecture en Structural Design / Structural Engineering (TU) en in het cursorisch onderwijs.

Gratis toegang

De inhoud op Tektoniek is gratis toegankelijk. Ook wij vinden het namelijk belangrijk dat studenten goed op de hoogte zijn van de ontwikkelingen en mogelijkheden van architectonisch beton. Wil je niets missen van de inhoud op Tektoniek en aankomende evenementen, meld je dan snel aan voor periodieke inspiratie.

Onderwijs1
Onderwijs1a
Onderwijs2
Onderwijs2a
Onderwijs3
Onderwijs3a
Onderwijs4
Onderwijs4a
Onderwijs1
Onderwijs1a
Onderwijs2
Onderwijs2a
Onderwijs3
Onderwijs3a
Onderwijs4
Onderwijs4a

Hands-on onderwijsprogramma’s

Speciaal voor het TU-onderwijs (Architecture / Bouwkunde) biedt Tektoniek jaarlijkse hands-on programma’s aan. Hierin maak je kennis met het materiaal beton door er zelf mee te gaan bouwen. Zo ontwikkel je jezelf in het vinden van praktijkgerichte oplossingen en het aannemen van een interdisciplinaire ontwerphouding. Specifieke aandacht gaat uit naar vormstudie, textuur, slimme detaillering en (het voorspellen en beproeven van) constructieve prestaties. Lezingen en/of critics vanuit de ontwerppraktijk en/of betonsector worden toegevoegd aan het programma. Via fysieke tentoonstellingen op de TU en het communicatieplatform Tektoniek krijg je bovendien de gelegenheid om jouw creatie op een professionele manier te presenteren aan het complete kennisnetwerk architectuur in beton. Goed voor je portfolio!

Nieuwsgierig? Kom naar de eindevenementen!

De onderwijsprogramma’s worden afgesloten met een eindevenement dat toegankelijk is voor zowel professionals als studenten. Hiermee stimuleert Tektoniek de verbinding tussen onderwijs en praktijk. Studenten presenteren hun werk en Tektoniek zorgt voor een aantrekkelijke aanvullend lezingprogramma. Houd de pagina Evenementen in de gaten voor de exacte datum en het programma van het eerstkomende eindevenement.

Overige informatie

Andere interessante informatie voor de aankomende betonprofessional:

  • CB-reeks, studieboeken over betonconstructies, -technologie, en -uitvoering
  • Cement, kennisplatform over betonconstructies
  • Betoniek, kennisplatform over technologie en uitvoering
Ook interessant

uitgelicht